Villa Nordic Stories talo

Villa Nordic Stories talo

22.7.2021

Villa Nordic Stories talon sisustuksessa keskiössä ovat luonnonmateriaalit ja pehmeät sävyt.

Asuntomessut aukeavat jälleen heinäkuussa yleisölle. Tänä vuonna asuntomessualue rakentuu Lohjanjärven rannalle, jossa kaunis luonto yhdistyy kulttuuri- ja urheiluelämään. Vain muutaman kilometrin päässä Lohjan keskustasta sijaitseva asuntomessualue keskittyy mm. ympäristöystävällisyyteen. Yksi messujen upeista kohteista on aivan järven rannan tuntumassa sijaitseva hirsirakenteinen Villa Nordic Stories, jonka sisustussuunnittelusta vastasi Johanna Hernesniemi.

Johanna avasi sisustussuunnittelijan roolia kohteen suunnittelussa ja sen eri vaiheissa. Lisäksi hän kertoi ajatuksistaan, jotka ohjaavat hänen suunnittelutyötään ja antoi myös muutaman neuvon uudiskohteen rakentajille.

Sisustussuunnittelija vastaa taloprojektissa niin tilamuutoksista kuin stailauksesta

Johanna Hernesniemen rooli projektissa on ollut monipuolinen. ”Olen vastannut mm. tilamuutoksista, joita tehtiin vielä muutamia arkkitehtikuvien jälkeen. Suihkutiloja suurennettiin ja oviaukkoihin tehtiin muutoksia.” Johanna kertoo. Lisäksi Johanna on suunnitellut talon valaistuksen yhteistyössä sähkösuunnittelijan kanssa sekä tehnyt työpiirustuksia. ”Vastaan myös kohteen kalustamisesta ja stailaamisesta sekä kuvausten järjestelyistä, eli hommaa näissä messuhommissa piisaa kyllä todella paljon.” hän jatkaa.

Asuntomessukohteet suunnitellaan aina asukkaille

Tämän vuoden Villa Nordic Stories talon lisäksi Johannalla on aiempaa kokemusta asuntomessukohteiden suunnittelusta. Hernesniemi kertoo, että asuntomessukohteen suunnittelu ei eroa tavallisesta suunnittelutyöstä juurikaan. Muutaman eron hän kuitenkin tunnistaa. ”Jos talolla ei ole vielä asukkaita niin monesti niissä on ns. vapaammat kädet valita materiaaleja. Suurin ero lienee kuitenkin tiivis työskentely median kanssa, jota messuilla on paljon.” Hernesniemi pohtii.

Villa Nordic Stories talon suunnittelussa lähtökohtana olivat perheen toiveet. Tavoitteena oli toteuttaa heidän unelmiensa koti.

Kohteen sisustuksessa polveilevat pehmeät ja lämpimät värisävyt

Kohteen sisustusta ja materiaaleja valitessa tärkeinä periaatteina oli maksimoida luonnonmateriaalien käyttö ja luoda kokonaisuus, jossa materiaalit ja pinnat soljuvat saumattomasti tilasta toiseen liikuttaessa. Sisustuksessa haluttiin välttää harmaata. Suunnittelu aloitettiinkin materiaalien kartoituksella ja niiden sijoittamisella tiloihin.

Villa Nordic Stories talon sisustuksesta löytyy pääosin luonnonmateriaaleja, kuten kiveä ja puuta. Johanna kertookin innostuneensa kivestä materiaalina, ”Innostuin ihanista Jura kalkkikivi laatoista, jotka löytyivät Liuskemestarien Kivitorin valikoimasta Orivedeltä. Sen kauneus ja fossiilit ovat upeita ja sopivat täydellisesti niin ilmeeltään kuin väriltäänkin hirsitalon tunnelmaan.”

Kontrastia Johanna loi tilaan mm. sävyttämällä katon ja lattian. ”Kattorimat sävytettiin sopimaan yhteen lattian kanssa. Halusin että luonnollisen hirren värisiksi vahatut seinät saavat ikään kuin raamit tummemman katon ja lattian kautta. Lasten huoneisiin halusimme väriä ja niin sinne valikoitui molemmille heidän omat lempivärinsä seinille.” Johanna kertoo.

Tekstiilien merkitys sisustuksessa on suuri

Talon asukkaat halusivat tehdä kestäviä sisustusratkaisuja. ”Halusin valita heille matot, jotka kestävät aikaa ja sopivat kokonaisuuteen muiden luonnonmateriaalivalintojen kanssa. Siksi valitsin matoiksi Roots Livingin kauniit matot sekä olohuoneeseen että master bedroomiin.”

Olohuoneen sohvaryhmän alle on sijoitettu kaksi luonnonväristä Long Pile Linen -mattoa. Pitkä nukka mahdollistaa kahden pienemmän maton yhteensovittamisen luoden yhtenäisen suuren pinnan olohuoneeseen. Makuuhuoneen sisustuksen viimeistelee puolestaan luonnonvärinen Line Hemp -matto. Hampun luonnonvärinen sävy sopii hyvin yhteen huoneen pehmeään sävymaailmaan.

Maton koko ja materiaali vaikuttavat ilmeeseen paljon, siksi mattojen valinta voikin olla yksi haasteellisimmista tehtävistä sisustuksessa. Johanna kannustaa kestäviin valintoihin. ”Suosittelen tekemään harkittuja valintoja. Oikealla tavalla valittu laadukas matto on ikuinen ystävä, josta et halua luopua.” hän sanoo.

Keskittymällä valaistukseen lopputuloksesta tulee onnistunut

Johanna neuvoo uudiskohteen rakentajia aloittamaan sisustuksen suunnittelun valaistuksesta. ”Valaistus on kodin tärkein elementti, joka näkyy lopputuloksessa. Huonosti suunniteltu valaistus voi saada materiaalivalinnat näyttämään vääriltä koska valo vääristää esimerkiksi sävyjä.” Valaistuksen jälkeen Johanna neuvoo siirtymään suurten pintojen materiaalivalintoihin, kuten lattiaan, kattoon ja seiniin ja siitä aina pienimpiin yksityiskohtiin.

Sisustuksen ja tilojen toimivuus on Johannalle tärkeää. Hän kiteyttääkin sisustusfilosofiansa lauseeseen: Arjen toimivuus unohtamatta kauneutta ympärillä.

Asuntomessut ovat avoinna 9.7.-8.8.2021

Takaisin blogiin