Villa Kruunu on Asuntomessujen kruunu

Villa Kruunu on Asuntomessujen kruunu

30.6.2023

Villa Kruunu on Asuntomessujen kruunu

Vuoden 2023 Asuntomessut sijoittuvat poikkeuksellisen edustavalle historialliselle Kuningattarenrannalle, Loviisanlahden itäpuolelle. Kaikista asunnoista on näkymä merelle ja luonto tulee hienosti sisään uusiin koteihin. Rantamaiseman luonnonmukaisuutta pyritään vaalimaan kaikessa suunnittelussa ja alueen pihoilla suositaan luonnonmateriaaleja.

Rannasta nousevan rinnetontin huipulle – kallion päälle mäntyjen keskelle – sijoittuu Villa Kruunu. Lakan Betonin rakentamasta kivitalosta aukeavat huikeat näkymät Kuningattarenlahdelle ja Loviisan 1700-luvulla syntyneeseen alakaupunkiin. Kahteen kerrokseen rakennetun päätalon ja rinteeseen istutetun saunan sisustuksen on suunnitellut Johanna Hernesniemi.

Villa Kruunu on suunniteltu kolmihenkiselle perheelle, johon odotetaan syksyllä perheenlisäystä. Haastattelimme Johannaa messujen alla ja kysyimme, miten hän lähti toteuttamaan Villa Kruunun sisustusta.

Mistä lähdet liikkeelle uuden kodin suunnittelussa?

”Aloitan aina suunnittelun perusteellisella keskustelulla asiakkaan kanssa. Kartoitan heidän tarpeitaan ja toiveitaan uuden kodin suhteen. Käymme läpi toiveita niin tilojen toiminnallisuudesta kuin väreistä ja materiaaleista sekä valaistuksesta ja sen toiminnallisuudesta tiloittain,” sanoo Johanna Hernesniemi. ”Lopputulos on aina asukkaan toiveiden pohjalta räätälöity kokonaisuus.”

Mitkä asiat korostuvat kivitalon sisustussuunnittelussa?

”Luonnonmateriaalit ovat tärkeitä sekä asukkaille että minulle itselleni. Kivitalossa pintamateriaalien ja tekstiilien merkitys korostuu erityisesti ja akustiikka tulee ottaa huomioon kaikissa tiloissa. Villa Kruunun sisustuksen suunnittelussa lähdimme liikkeelle lämpimistä sävyistä ja pehmeistä materiaaleista vastaparina kivelle ja kalliolle,” sanoo Johanna. ”Lähtökohtana oli tuoda taloon lämminhenkistä ja ajatonta ilmettä. Pintojen materiaalivalinnoilla on akustista vaikutusta, joten suosittelen kivitaloon luonnonmateriaaleja ja puuta, sillä niillä saa sisustukseen ajatonta ilmettä ja lämminhenkistä tunnelmaa,” sanoo Johanna.

Villa Kruunun asuinkerroksessa sijaitsee eteisen ja olohuoneen lisäksi keittiö ja ruokahuone sekä vanhempien makuuhuone kylpytiloineen. Eteisessä tilaa rytmittävät upeat, huoneen korkuiset tammikaapit, joiden struktuurin Johanna Hernesniemi on luonnostellut ja puusepänliike Arkkikaluste on toteuttanut viimeistellysti ja upeasti. Sama teema toistuu keittiössä. Pehmeyttä tiloihin tuovat Rootsin hamppumatot, joissa sekä materiaali että värimaailma luovat tilaan ajattoman tunnelman. Lisäksi hamppu on helppohoitoinen materiaali eteisen ja keittiön vaativassa käytössä.

Makuuhuoneissa hotellimaista luksustunnelmaa

Vanhempien makuuhuoneen tunnelma on kuin boutique-hotellista. Rootsin pehmeät pellavalakanat, runsaat tyynyt ja kaunis pellavainen päiväpeitto hohtavat suuresta ikkunasta aukeavassa valossa. Spa-henkinen kylpyhuone ja -amme houkuttelevat lasiseinän takana.

”Myös täällä on käytetty tammipuuta ja hamppumattoa pehmentämään kylpyhuoneen kivipintoja. Kivi, puu ja pellava sopivat saumattomasti yhteen. Mielestäni on tärkeää tuoda myös luontoa sisätiloihin, jotta talo ja sitä ympäröivä luonto sulautuvat hyvin yhteen,” sanoo Johanna Hernesniemi.

Miten kivitalon ominaisuudet näkyvät sisustuksessasi?

”Moderni kulmikas kivitalo sopi hyvin juuri tälle tontille. Sisääntulopuolelta katsottuna talo on kuin kaunis musta kuutio. Meren puoleista seinää hallitsevat suuret ikkunat, jotka on kuitenkin rytmitetty vahvoilla mustilla ikkunanpuitteilla. Yläkerran avoin sisätila antaa mahdollisuuden leikitellä kepeydellä ja vaaleilla sävyillä,” kuvailee Johanna.

Suurten ikkunoiden ansiosta Villa Kruunun olohuone kylpee valossa. Sisustus on kevyttä ja vaaleaa, lattialla suuri Rootsin viskoosimatto. ”Maton sävyt valikoidaan sopimaan muiden pintamateriaalien kanssa tiloittain. Olohuoneessa vaikuttava taulu tarjoaa sävyjä sohvakankaiden ja verhojen väreihin ja materiaaleihin, nämä puolestaan vaikuttavat myös maton valintaan. Täällä maton ja muiden materiaalien tulee vahvistaa vaikutelmaa sisustuksen keveydestä suhteessa vankkoihin ikkunapuitteisiin,” kertoo Johanna.

Miten perheen arki on otettu huomioon sisustuksessa?

Lapsiperheen arki on huomioitu erityisesti alemmassa kerroksessa. Sisään tullaan arkieteiseen, jossa on mahdollisuus sekä kuravaatteiden että koiran pesemiseen. Etätyöpisteillä varustettu käytävä vie arkiolohuoneeseen ja kahteen pienempään makuuhuoneeseen, joista toinen toimii nyt työhuoneena ja toinen 3-vuotiaan Eelin ´sekoiluhuoneena`. Alakerrassa sijaitsee myös suuri kodinhoitohuone, johon on rakennettu – ja huolellisesti piilotettu – uskomaton määrä kaappitilaa,” kuvaillee Johanna kasvavan perheen tarpeita.

Alakerrasta kuljetaan terassille, josta kulku käy kokonaan mustalle saunalle. Saunan seinissä on käytetty mikrosementtiä, lauteet ovat puuta ja suihkun taustaseinä sekä oleskeluhuoneen lattia ovat liuskekiveä. Saunatuvassa Rootsin Wicker-hamppumatto kruunaa mustan kiven ja keltaisen hampun kuninkaallisen liiton.

Mikä on mielestäsi ollut parasta messutalon suunnittelussa?

”Messutalon suunnittelu on erityislaatuinen projekti. Parasta siinä ovat ihmiset, joiden kanssa työtä teet. Asukkaat Juuli ja Ossi kartoittivat mahdollisia suunnittelijoita jo kaksi vuotta sitten, ja päätyivät valitsemaan minut, koska visiomme osuivat todella hyvin yhteen,” sanoo Johanna.

”Erittäin tärkeitä ovat yhteistyökumppanit, jotka osaavat toteuttaa visioitani lopputuloksesta. Roots Livingin lisäksi tässä projektissa erityismaininnan arvoisia ovat

  • puusepänliike Arkkikaluste, joka ymmärsi täydellisesti piirrokseni kiintokalusteista ja toteutti ne todella upeasti
  • LVI Juhani Niemi, joka auttoi valitsemaan kohteeseen italialaiset GESSIn kylpy- ja wc-tilojen kalusteet
  • Caisla-laatat, joka ymmärsi ja toteutti toiveeni leikittelystä eri materiaaleilla, sekä
  • Rotola-Pukkilan tammipaneelit, jotka loihtivat asunnon sisäkattoihin elegantin viimeistelyn.

Kiitos teille kaikille.”

 

Studio Johanna Hernesniemi

Johanna Hernesniemi on toiminut sisustussuunnittelijana ja yrittäjänä vuodesta 2011 alkaen. Hänellä on paljon kokemusta sekä uutuuskohteiden että erilaisten saneerauskohteiden suunnittelusta. Vuosien saatossa hänelle on kertynyt kokemusta myös lukuisista liike- ja toimitilojen suunnitteluista. ”Minulle on tärkeää, että lopputuloksesta tulee asiakkaiden toiveiden mukainen – ja vielä vähän enemmän,” Johanna sanoo ja jatkaa. ”Pidän luonnonmateriaalien käytöstä suunnittelutyössä ja suosin niitä aina kuin mahdollista. Puu, luonnonkivet ja luonnonmateriaalit tekstiileissä ovat minulle lähellä sydäntä”.

www.studiohernesniemi.fi

 

Villa Kruunun arkkitehtisuunnittelusta vastasi Studio Rosberg/Virve Rosberg

Studio Rosberg on vuonna 2004 perustettu arkkitehtitoimisto, joka tarjoaa asiakkailleen laadukasta ja yksilöllistä suunnittelupalvelua.

www.studiorosberg.fi

Lakan Betoni tuottaa kiviainespohjaisia rakennustarvikkeita ja niihin liittyviä palveluita asiakkaidensa tarpeisiin. Lakka-tuoteperheeseen kuuluvat kivitalot, harkot, pihakivet, talouskellarit, laastit, tasoitteet, elementit ja valmisbetoni.

www.lakka.fi

Loviisan asuntomessualue sijaitsee Loviisanlahden itäisellä rannalla. Merellinen Kuningattarenrannan Avautuu uuteen ikkunaan asuinalue on sijainniltaan poikkeuksellisen edustava. Kuningattarenranta tarjoaa mahdollisuuden omarantaiseen ja korkealaatuiseen asumiseen, lähes kaupungin keskustassa!

Asuntomessut ovat avoinna yleisölle 7.7.-6.8.2023

www.asuntomessut.fi

Takaisin blogiin