Vierailu Bo Homes pop up -kodissa

Vierailu Bo Homes pop up -kodissa

5.3.2021

Vierailu Bo Homes pop up -kodissa, haastattelussa sisustusarkkitehti Jenni Leikas.

Uuden ajan kiinteistövälittäjä Bo LKV esitteli uuden Bo Homes -konseptin helmikuussa. Ensimmäinen Bo Homes pop up -koti on kiinnostava esittely onnistuneesta remontista ja tämän ajan sisustuksesta. Helsingin Taka-Töölössä sijaitsevaan, 1930-luvulla rakennetun talon kaksion tilat suunniteltiin nykyajan asumistoiveiden mukaiseksi. Remontti tehtiin lattiasta kattoon, talon rakennusajan tyyliä kunnioittaen. Roots Living valikoitui mukaan asunnon sisustuskumppaniksi.

Bo Homes pop up -kodin suunnittelu- ja sisustussuunnittelutiimiin kuuluva sisustusarkkitehti Jenni Leikas kertoi asunnon muutosprosessista. Lisäksi hän avasi henkilökohtaisen sisustusideologiansa, johon kuuluu ekologisuus, pitkäikäisyys ja tuotteiden aitous.

Tilojen suunnittelun ja sisustamisen keskiöön Jenni asettaa rakennuksen alkuperän sekä arkkitehtuurin. Alkuperäisen tyylin vaaliminen tarkoittaa tiettyjen elementtien säilyttämistä ja kunnostusta mutta myös kiinnostavien uusien ratkaisujen toteuttamista. Bo Homes pop up -kodissa ei sekoitu eri aikakausien tyylilajit, lisäksi se täyttää nykyajan asumisvaatimukset.

Sisustusarkkitehdin palveluja tilatessaan asiakas toivoo useimmiten tilamuutoksia, jotka parantavat asunnon toiminnallisuutta. Bo Homes pop up -kodin alkuperäisten tilojen muutoksessa pimeä ja ikkunaton eteishalli saatiin avattua asunnon toiseen huoneeseen. Ilmavan avarasta tilasta saatiin siten valoisa olohuone tyylikkäällä avokeittiöllä. Lisäksi alkuperäinen keittokomero purettiin ja siitä saatiin ikkunallinen pukeutumistila uuden makuuhuoneen viereen.

”Sisustussuunnittelussa rakennuksen arkkitehtuurin lisäksi huomioidaan asunnon tilojen luomat mahdollisuudet. Tämän jälkeen valitaan pintamateriaalit, sävyt ja kiintokalusteet. Lopuksi valitaan sopivat irtokalusteet, tekstiilit ja pienesineet”, avaa Jenni muutosprosessin etenemistä.

Bo Homes pop up -kodissa kaikki valinnat tehtiin asunnon alkuperäinen tyyli huomioiden. Sävymaailmaan poimittiin murrettuja ja sammutettuja sävyjä, jotka olivat tyypillisiä rakennuksen syntyajoilta. ”Esimerkiksi puiset lattiat ja kalustusteiden aidot materiaalit, kuten kivi ja puu, näkyvät asunnon sisustuksessa aikakauden mukaisesti”, täsmentää Jenni.

Käyttötarkoitus ja tavoiteltu tunnelma huomioitiin materiaalien ja kalusteiden valinnoissa. Perinpohjainen materiaalien tutkiskelu onkin keskeinen osa sisustusarkkitehdin työtä. ”Tilan valo ja heijastukset vaikuttavat merkittävästi siihen, miltä esimerkiksi maalin sävy näyttää huoneessa. Tekstiileillä pystyttiin ylläpitämään valoisaa tunnelmaa ja luomaan lämmintä kodikkuutta”, Jenni perustelee asuntoon tehtyjä valintoja.

Luonnon materiaalit, hillityt värisävyt ja yhteinen arvomaailma vaikuttivat Roots Livingin tuotteiden valikoitumiseen Bo Homes pop up -kotiin. ”Haluan suosia suomalaisia yrityksiä. Arvostan sitä, että asioita tehdään käsityönä ja että voin luottaa valmistajan vastuulliseen tuotantoon”, Leikas kertoo.

Jennin värisuosikit löytyvät useimmiten luonnonmateriaalien omista sävyistä. Roots Living Plain Hemp -matto oli täydellinen löytö asunnon eteiseen. ”Hamppu on toimiva materiaali eteistilassa, sillä se on armollinen lian suhteen. Kengistä väistämättä kulkeutuva kura on helppo poistaa kuivumisen jälkeen matosta”, Jenni tarkentaa valintansa perusteita.

Olohuoneeseen valittiin valkoinen, käsin solmittu Pile Linen -pellavamatto. ”Sohvaryhmän kalustukseen valittiin pehmeä matto, jossa on kaunis tekstuuri ja aitouden tuntu. Vaalea matto nousee hyvin esiin myös tummasta tammiparketista”, Jenni kertoo.

Matoilla on iso merkitys sisustuksessa. Niillä saa yhdistettyä kokonaisuuksia ja sidottua tiloja yhteen. ”Ilman mattoja kalusteet helposti näyttävät siltä, kuin ne leijuisivat tilassa. Pidän reilun kokoisista matoista, niillä on helpompi koota kalusteet yhteen. Esimerkiksi olohuoneessa, nojatuolin ja sohvan voi asettaa osittain maton päälle”, Jenni vinkkaa.

”Matto tuo tilaan käyttömukavuutta ja parantaa akustiikkaa. Tilan funktio on hyvä huomioida mattovalinnassa. Keittiöön ja eteiseen sopii helppohoitoiset ja vähemmän arat matot. Olo- ja makuuhuoneen matot voivat sitä vastoin olla vaaleita, pehmeitä ja miellyttävän tuntuisia, vaikka paljain jaloin askellettaessa”, Jenni lisää.

Tutustu Bo Homes pop up -kotiin www.bo.fi/bohomes

Asunnon Roots Living tuotteet: Luonnonvärinen Roots Linen -torkkupeitto, valkoinen Pile Linen -pellavamatto sekä uutuusmatto Plain Hemp -käytävämatto (myynnissä keväällä 2021).

Kuvat: Juuso Soininen

Takaisin blogiin