Roots Living sisustamassa Kruunuhaan helmeä

Roots Living sisustamassa Kruunuhaan helmeä

28.6.2022

Roots Living sisustamassa Kruunuhaan helmeä

Suomen nopeimmin kasvava kiinteistövälittäjä Bo Lkv avasi uuden toimiston Helsingin Kruunuhaassa, 1800-luvun lopulla rakennetussa uusrenessanssia edustavassa asuintalossa.
Entiseen ravintolatilaan avautui upea ja valoisa huoneisto, jonka remontissa kunnioitettiin talon vanhaa tyyliä ja väritystä. Myös Roots Livingin matot olivat mukana sisustamassa upeaa tilaa.

Toimiston vaikuttava tunnelma alkaa heti ulko-ovelta sisään astuessa. Katse vaeltaa harmonisesta kalanruotoparketista veistokselliseen lounge-ryhmään, jonka muodostavat Adean sohva ja nojatuoli sekä marmorikantinen sohvapöytä Roots Livingin Pilari-maton päällä.

Mittavan remontin jälkeen rakennuksen piilossa ollut hohdokkuus kuoriutui esiin. ”Alusta asti oli selvää, että haluan tuoda alueen arvokkuutta ja arkkitehtuurista poimittuja herkullisia värejä vahvasti mukaan sisustukseen”, kertoo toimiston kokonaisvaltaisesta suunnittelusta vastannut sisustusarkkitehti Jenni Leikas.

Ulla Koskisen Roots Livingille suunnitteleman Pilari-matto on käsinsolmittu bambusta ja villasta, ja sen väritys toistaa hienosti toimiston sinistä ja vaaleaa vaniljaa.

Tiloja ryhdittävät lasielementit sekä seinäpintojen kauniisti vaihtuvat värisävyt herättävät mielenkiinnon sekä halun liikkua tilasta toiseen. “Kalusteiden ja materiaalien valinnassa kunnioitin rakennuksen sanelemaa henkeä, mutta käytännöllisyys oli ensisijainen kriteeri. Valitut aidot luonnonmateriaalit kalusteissa ja tekstiileissä hillitsevät seinien luomaa väri-iloittelua”, Jenni lisää.

Seinien pastelliset värisävyt vaihtuvat huoneesta toiseen. Kekseliäästi maalattujen seinien teema jatkuu loungesta läpi hyrräovien vihreään neuvotteluhuoneeseen, jossa Nikarin tamminen pöytäryhmä istuu hienosti Roots Livingin Wicker-hamppumatolla.

Joanna Laajiston Roots Livingille suunnittelema Wicker-hamppumatto istuu upeasti arvokkaaseen vihreään värisävyyn ja kauniiseen tammeen.

Toimiston remontissa on käytetty laadukkaita suomalaisia materiaaleja ja sisustuksessa pohjoismaisia design-kalusteita ja -valaisimia. Työskentelytilan takaseinää koristava jättipeili on tarinan mukaan Helsingin suurin yhtenäinen peilipinta. Lähes epätodelliselta tuntuva taulukehystetty peili on tärkeä osa talon perintöä ja historiaa.

Roots Livingin käsinsomittu Pilari-matto ja Adean pöydän marmorikansi luovat yhdessä hienostuneen ja tyylikkään kokonaisuuden.

”Avarassa toimistossa on tilaa vielä parille innokkaalle ja ammattitaitoiselle kiinteistönvälittäjälle. Uskon että hyvä porukka ja viihtyisä toimisto luovat parhaat puitteet miellyttävään työskentelyyn”, sanoo toimiston myyntijohtaja Anna Pesonius.

Kuvauspaikka Bo LKV Kruununhaka

Yhteistyössä Bo LKV bo.fi

Kuvaus Juuso Soininen https://www.juusosoininen.com/

Tila- ja sisustussuunnittelu Jenni Leikas

Takaisin blogiin