Designer mallisto

Designer mallisto

Roots Livingin uusi Designer-mallisto yhdistää suomalaisen muotoilun ja intialaisen käsityötaidon

Roots Living Designer -mallisto on toteutettu yhteistyössä suomalaisten muotoilijoiden Ulla Koskisen ja Joanna Laajiston kanssa. Yhteistyön tarkoituksena on tuoda esiin suomalaista muotoilua yhdistettynä intialaiseen käsityötaitoon ja herättää tietoisuutta muun muassa ympäristöasioista muotoilun keinoin.

Mattomallistossa luonnollisuus ja käsityötaidon hyödyntäminen ovat vahvasti läsnä. “Kutojien käsien jättämät jäljet tuovat mattoihin inhimillisen ja viehättävän lisänsä, sillä jokainen toistaan muistuttava kappale on uniikki. Minua kiehtoo ajatus yhdessä tekemästämme tuotteesta. Se on tekijöiden yhteistyön ja osaamisen summa. Ilman kutojien vankkaa taitoa piirtämäni käsivarainen viiva ei voisi toistua niin herkkänä,” sanoo Ulla Koskinen.

Designer matot

Roots Living -malliston tuotteet valmistetaan eettisesti käsityönä puhtaista luonnonmateriaaleista. Designer-malliston materiaalivalinnoissa kiinnitettiin huomiota ekologisuuteen ja kestävyyteen. ”Materiaali on ollut suunnittelussa ensimmäinen lähtökohta. Suunnittelijana haluan luoda tuotteita, jotka kestävät aikaa ja muodostuvat omistajilleen rakkaiksi elämänkumppaneiksi. Näin tuote parhaassa tapauksessa voi siirtyä sukupolvelta toiselle. Vastustan kaikenlaista kertakäyttökulutusta voimakkaasti ja mielestäni tuote saa ja pitää maksaa, jotta sen omistaja osaa sitä arvostaa. Tämä varmistaa myös sen, että tuotteen valmistus on mahdollista toteuttaa eettisesti ja ekologisesti,” kertoo Joanna Laajisto.

”Eettisyys ja sosiaalinen vastuu ohjaavat Roots Livingin toimintaa. Luonnollinen jatko toiminnassamme oli pyytää myös suunnittelijamme valitsemaan työlleen avustuskohteen, joka toimi samalla inspiraation lähteenä malliston suunnittelussa,” kertoo Roots Livingin perustaja Pekka Ainamo. “Yhdessä toisiamme tukien syntyy jotain tärkeää. Omalla pienellä eleelläni haluan tukea Naisten Pankin kautta kehitysmaiden naisten koulutusta ja yritystoimintaa. Meidän näkökulmastamme pieni panostus voi mahdollistaa yritteliään ihmisen unelman toteutumisen. Minulle on myös tärkeää ylläpitää ja edistää käsityötaitoja kestävän kehityksen periaatteiden mukaan,” Ulla Koskinen sanoo.

Joanna Laajisto kertoo puolestaan Itämeren toimineen molempien malliensa inspiraation lähteenä,

”Olen veneillyt Itämerellä perheeni kanssa pienestä pitäen ja nähnyt omin silmin sen tilan huononemisen. Toivon hartaasti, että lapseni ja tulevat sukupolvet pääsevät tulevaisuudessa myös nauttimaan Itämerestä, uimisesta ja paikallisesta kalakannasta, joka on ehtymässä kovaa vauhtia.” Osa mattojen myyntituotoista lahjoitetaan suunnittelijoiden valitsemille kohteille.

Roots Living Designer -mallisto esitellään Helsinki Design Weekin aikana Habitaressa 11.–15.9.2019 Messukeskuksessa osastolla 6b41 sekä Erottaja-2/Cozy Corner -näyttelyssä 6.-15.9. Tuotteet tulevat myyntiin valtuutetuille jälleenmyyjille ja Roots Living verkkokauppaan.

Takaisin blogiin