Designer mallisto

Roots Living Designer Collection

y.

Suomalainen muotoilu
yhdistyy intialaiseen
käsityötaitoon

Roots Living designer mallisto on toteutettu yhteistyössä suomalaisten muotoilijoiden Ulla Koskisen ja Joanna Laajiston kanssa. Yhteistyön tarkoituksena oli tuoda esiin suomalaista muotoilua yhdistettynä intialaiseen käsityötaitoon.
Eettisyys ja sosiaalinen vastuu ohjaavat Roots Livingin toimintaa. Luonnollinen jatko toiminnassamme oli pyytää suunnittelijoita valitsemaan työlleen avustuskohteen, joka toimi samalla inspiraation lähteenä suunnittelussa.

“Toivon että tuotteita ei sidottaisi tiettyyn aikakauteen vaan ne olisivat niin sanotusti iättömiä. Näin tuote parhaassa tapauksessa voi siirtyä sukupolvelta toiselle.”

— JOANNA LAAJISTO

“Kutojien käsien jättämät jäljet tuovat mattoihin inhimillisen ja viehättävän lisänsä, sillä jokainen
toistaan muistuttava
kappale on uniikki.”

– ULLA KOSKINEN

Suunnittelijat

ULLA KOSKINEN

Ulla Koskinen on muotoilija ja toimittaja, joka on opiskellut Taideteollisessa Korkeakoulussa tekstiilitaidetta ja vaatetussuunnittelua. Monipuolisen muotoilijauran ohella hän on toiminut sisustukseen- ja muotoiluun erikoistuneena toimittajana. Ulla Koskinen on Asun-lehden perustaja ja päätoimittaja.

Tilan ja rakennuksen luonne, tunnelma ja valikoidut esineet sekä värit ja materiaalit ohjaavat Ulla Koskisen suunnittelua. Hän haluaa luoda ajattomia, sävykkäitä ja kaikilla aisteilla koettavia sisustuksia, esitteitä ja konsepteja sekä esineitä, jotka palvelevat nyt ja tulevaisuudessa. Ulla Koskisen asiakkaisiin kuuluu muun muassa Woodnotes, Adea, Artek, Marimekko, Durat ja Kannustalo.

JOANNA LAAJISTO

Joanna Laajisto on sisustusarkkitehti ja muotoilija, joka on opiskellut ja tehnyt uransa Yhdysvaltain länsirannikolla. Ennen muuttoaan kotimaahansa Suomeen hän työskenteli Los Angelesissa kansainvälisessä arkkitehtiyrityksessä Genslerissä suunnittelemassa suuria kaupallisia hankkeita. Sisustusarkkitehdin tutkinnon lisäksi hän on LEED-akkreditoitu suunnittelija, mikä tekee hänestä ympäristö- ja energiatehokkaan suunnittelun asiantuntijan. Vuonna 2018 Joanna valittiin vuoden sisustusarkkitehdiksi.

Pääperiaatteet Joanna Laajiston suunnittelussa ovat toiminnallisuus, laatu ja estetiikka. Oli kyseessä sisätilat, tuote tai palvelu, filosofiana on luoda kaunista, pitkäikäistä ja merkityksellistä muotoilua. Kaiken pohjana on ihmisen käyttäytymisen ymmärtäminen ja kestävä kehitys.

Laajiston töitä on julkaistu laajasti sekä kansallisessa että kansainvälisessä mediassa. Asiakkaita hänellä on pohjoismaista kaikkialle Eurooppaan.

Tutustu Designer malliston mattoihin