Roots Living yhteistyössä Kannustalon asuntomessukohteissa

Roots Living yhteistyössä Kannustalon asuntomessukohteissa

27.6.2023

Roots Living yhteistyössä Kannustalon asuntomessukohteissa

Roots Livingin tekstiilit ja matot ovat osa Iso- ja Pikku Mainingin sisustuksia Loviisan asuntomessuilla tänä kesänä. Kannustalon suunnittelemat puurakenteiset paritalot ovat meren rannalla upean Kuningattarenlahden tuntumassa. Roots Livingin matoilla ja tekstiileillä sisustuksiin tuotiin lämpöä ja kodikkuutta viimeistelemään kohteiden kodikasta tunnelmaa.

Sisustuksen lähtökohtina kodikkuus ja ajanmukaisuus

Anne Melender on suunnitellut molempien kohteiden irtosisustuksen ja somistuksen. Tunnelman luominen asuntoihin oli myös yksi Melenderin vastuualueista. Lähtökohtana sisustussuunnittelussa oli Kannustalon teesi – Me teemme koteja. Tämä näkyy kohteiden sisustuksissa lämpöisenä tunnelmana ja käyttäjille suunnitelluista ratkaisuista. Kohteista on luotu kodit kuvitteellisille asukkaille. Isompi asunto on suunniteltu perheelle, jossa on teini-ikää lähestyvä tytär ja viereisessä Pikku Mainingissa asuu perheeseen kuuluva vielä työelämässä oleva aktiivinen isoäiti. ”Lapsiperhe harrastaa kotoilua ja ruoan laittoa. Isoäiti puolestaan rakastaa viherkasveja.” Melender kertoo. Paritalo toimii esimerkkinä useamman sukupolven yhteisasumisesta.

Molempien kohteiden sisustuksien tunnelmaan on haettu pehmeyttä ja luonnollisuutta. Yleisilme on neutraali, mutta värivalinnat, viherkasvit, esineet ja taide pehmentävät kokonaisuutta. ”Sisustuksessa on huomioitu myös Kannustalon tyylille ominaisesti ajattomuus ja ajanmukaisuus.” Melender sanoo.

Melender aloittaa sisustamisen sommittelulla

Melender kertoo olevansa sisustajana rento ja käytännöllinen. ”Pidän selkeydestä ja ajattomuudesta ja hiljaisesta luksuksesta. En kuitenkaan ole minimalisti, vaan lisään mielelläni hitusen tunnelmaa selkeäänkin kokonaisuuteen.” hän sanoo. Kaikki lähtee Melenderin mukaan aina kuitenkin liikkeelle sommittelusta. ”Aloitan aina sisustussuunnittelun sommittelulla, miten tiloja käytetään ja minkä kokoisia huonekaluja sinne sijoitetaan ja mihin. Sen jälkeen valitsen sävyjä ja materiaaleja ja lopuksi yksittäisiä tuotteita.”

Iso- ja Pikku Mainingin sisustukset on rakennettu Roots Livingin -tekstiileillä ja pääosin Boknäsin kalusteilla ja valaisimilla. Joukossa on myös Fanni K -sarjan yksittäisiä pienkalusteita. Keittiöstä löytyy Maku Kitchen -astioita. Sisustuksen viimeistelee taide. Se tekee Melenderin mukaan sisustuksesta mielenkiintoisen. ”Taidetta kohteisiin olen tuonut oman isäni Juhani Melenderin maalauksilla ja Tuuli Kalliosalon maalauksilla ja viehättävillä keramiikkaesineillä.” Melender sanoo.

Mattovalinnoissa leikitellään sävyillä ja struktuureilla

Kannustalon kohteista löytyy laaja valikoima Roots Livingin -mattoja. Kohteisiin on valittu valikoima eri luonnonmateriaaleista valmistettuja Roots-mattoja, joiden sävymaailma noudattaa hillittyä linjaa. Melender kertoo maton olevan eri rooleissa eri tiloissa. ”Osassa tiloista matto on katseenvangitsija, joissakin sisustuksen pehmentäjä ja toisissa se tuo luonnollisuutta tilan pintojen rinnalle. Leikittelin mattojen sävyillä, materiaaleilla ja struktuureilla.” sanoo Melender.

Kannustalo asuntomessut 23 olohuone

Ulla Koskisen suunnittelema graafinen Pilari -hamppumatto somistaa Pikku Mainingin olohuonetta. Viereiseen työhuoneeseen sen pariksi on valittu hillitty Loop Wool -villamatto. Iso Mainingin puolella taas olohuoneen mattona on valkoinen Long Pile Linen -pellavamatto ja olohuoneen viereisestä työhuoneesta löytyy syksyllä lanseerattava Joanna Laajiston suunnittelema Plain Wool Melange -matto kauniissa ja ajattomassa Mud-sävyssä.

Kannustalo asuntomessut 23 työhuone

Mattojen koot on valittu huoneisiin sopiviksi. Olohuoneissa matot ovat normaalia pienemmät, messukulkujen takia. Melender suosittelee kuitenkin aina valitsemaan mieluummin suuremman kuin pienemmän maton. Vakiokokoiset toimivat useimmiten hyvin. ”Maton voi sijoittaa myös epäsymmetrisesti tilaan. Tärkeintä on, että se on osa sommittelua, eikä irrallinen elementti.” Melender sanoo.

Makuuhuoneiden sisustuksen tekee Roots Living -tekstiilit

”Makuuhuoneissa tärkeimpiä asioita on tekstiilit ja Roots Livingin upeat pellavat tekevät kutsuvan ja aidon fiiliksen makuutilaan. Paljon muuta ei ympärille vaadita, että syntyy pehmeä kokonaisuus.” sanoo Melender. Sängyn petaukset ovat myös Melenderin käsialaa. Melender kertoo, että petaamisessa kannattaa kokeilla erilaisia tyynyjen asetteluita ja kertoo myös vinkin peittojen asetteluun, ”Tyynyt voi latoa pinoon päällekkäin tai sitten heitellä rennosti sängyn päätyyn. Yksittäiset peitot voi pedata päiväksi poikittain ja päiväpeiton taitella jalkopäätyyn. Avoin petaus näyttää aina runsaammalta ja kutsuvammalta kuin umpinainen petaus.” vinkkaa Melender.

Makuuhuoneista löytyy pellavatekstiilien lisäksi Roots Living -hamppumatot. Iso Mainingin päämakuuhuoneen lattialla on Joanna Laajiston suunnittelema Wicker-matto ja Pikku Mainingissa sängyn viereen on aseteltu kapea ja yksinkertainen Plain Hemp -hamppumatto.

Pohjaratkaisut kohteisiin on suunnitellut Kannustalon arkkitehtisuunnittelija Annika Torkko.

Kuvat: Kannustalo / Suvi Laine

Kannustalo Oy on yksi Suomen vanhimpia talotehtaita, joka tunnetaan erityisesti hyvästä, arjessa toimivasta suunnittelusta ja rakentamisen laadusta. Perheyrityksen kotipaikka on Kannus, Keski Pohjanmaalla.

Iso ja Pikku Maininki, kohdenumerot 3 ja 4
Back to blog