Roots Living -konseptille myönnettiin Design from Finland -merkki

Roots Living -konseptille myönnettiin Design from Finland -merkki

10.5.2022

Suomalaisen työn liitto on myöntänyt Design from Finland -merkin Basico International Oy:n tuoteryhmälle Roots Living matot ja kodintekstiilit.

Suomalaisen Työn Liiton Design from Finland -merkki voidaan myöntää tuotteelle, tuoteryhmälle tai palvelulle, joka edustaa vahvasti suomalaista muotoiluosaamista. Merkki kertoo, että yritys on investoinut ammattimaiseen muotoiluun ja saavuttanut liiketoiminnallista hyötyä muotoilun avulla. Design from Finland -merkkiä kantavat tuotteet ja palvelut on muotoiltu Suomessa ammattimaisesti, vastuullisesti ja käyttäjälähtöisesti. Merkin saaneet yritykset viestivät avoimesti tuotantoketjunsa rakenteesta ja valmistusmaasta.

– Roots Living matot ja sisustuskonsepti ovat hyvä esimerkki siitä, miten investointi muotoiluun on tuonut yritykselle liiketoiminnallisia hyötyjä ja kilpailuetua. Tuote tai palvelu, joka kantaa Design from Finland -merkkiä, on suunniteltu ja suunnattu johonkin tarpeeseen ja sen muotoilu edesauttaa vastuullisuutta esimerkiksi kestävyyden, käytettävyyden tai materiaalivalinnan osalta, kertoo markkinointipäällikkö Niina Ollikka Suomalaisen Työn Liitosta.

– Meille Design from Finland -merkki vahvistaa entisestään arvojamme, kuten vastuullisuutta ja läpinäkyvyyttä kaikessa toiminnassamme, sanoo toimitusjohtaja Pekka Ainamo Roots Livingistä. Suomalaiset muotoilijat, kuten Ulla Koskinen ja Joanna Laajisto, ovat yhdistäneet suunnittelemissaan Roots Living matoissa oman visionsa ja intialaisen käsityötaidon aivan uudella tavalla. Eettisyys ja estetiikka käyvä käsi kädessä ja luovat hienoja kokonaisuuksia suomalaiselle designille.

Design from Finland -merkki kertoo, että tuote tai palvelu on muotoiltu Suomessa ammattimaisesti, vastuullisesti ja käyttäjälähtöisesti. Design from Finland -merkkiyritysten pääkonttori sijaitsee Suomessa ja ne viestivät avoimesti tuotantoketjunsa rakenteesta ja valmistusmaasta. www.designfromfinland.com

Suomalaisen Työn Liitto toimii sen puolesta, että suomalaisen työn arvostus kasvaa ja suomalainen työ menestyy. Tehtävämme on kannustaa valitsemaan työtä Suomeen. www.suomalainentyo.fi

Back to blog