Millainen merkitys matolla on tilassa?

Millainen merkitys matolla on tilassa?

26.3.2021

Millainen merkitys matolla on tilassa ja miten valita oikeanlainen matto kotiin?

Tuntuuko että sisustuksesta uupuu jokin kokoava elementti tai näyttääkö kodin sisustus keskeneräiseltä? Nousevatko kalusteet kauniisti esiin? Näyttääkö olohuoneen matto postimerkiltä kauniin sohvaryhmän edessä? Keikkuvatko ruokapöydän tuolien takajalat maton reunalla niin, että maton reuna käpristyy ja tuolille on hankala istuutua? Kaikki nämä kuvaavat tilanteita, joihin moni kodin sisustaja on törmännyt ja joihin me Roots Livingillä haluamme auttaa sinua löytämään ratkaisut.

Juttusarjamme auttaa maton valinnassa ja kotisi sisustuksen koordinoinnissa

Roots Livingin yksi keskeisistä arvoista on luoda aikaa kestäviä tuotteita, jotka tuovat iloa ja pysyvät arjessamme vuosien ajan. Parhaassa tapauksessa huolella valitut tuotteet siirtyvät sukupolvelta toiselle. Haluamme kannustaa ja auttaa ihmisiä tekemään tätä tukevia sisustusvalintoja.

Uudessa juttusarjassamme tarjoamme vinkkejä maton valintaan ja kerromme millainen vaikutus matolla on sisustuksessa. Tavoitteenamme on auttaa sinua tekemään kestäviä valintoja sisustuksessa ja helpottaa maton valintaa.

Matto on yksi tilan peruselementeistä

Jos kalustetusta tilasta poistetaan kaikki pienesineet ja huonekalut, jäävät jäljelle suuret pinnat kuten, maalatut seinät, parkettilattia sekä verhot. Seuraavaksi suurin yhtenäinen pinta muodostuu useimmiten matosta. Voidaankin sanoa, että matto on yksi sisustuksen peruselementeistä ja kerroksista. Se taustoittaa kalusteita ja tuo tilaan pehmeyttä. Valitsemalla tilaan oikean kokoisen maton voidaan eri tiloja ja toiminnallisia alueita rajata ja näin saada lisää selkeyttä sisustukseen. Matto kokoaa kalusteet kokonaisuuksiksi ja viimeistelee sisustuksen.

Matto pehmentää ja elävöittää tilaa

Erilaisilla pinnoilla ja materiaaleilla on suuri vaikutus kodin tunnelmaan. Maton avulla voidaan tasapainottaa sisustuksessa kovia pintoja ja materiaaleja. Erilaisten materiaalien ja tekstuurien käyttö luovat kokonaisuudesta myös kiinnostavan. Kovien pintojen ja kalusteiden rinnalla mattojen pehmeät tekstuurit tuovat pehmeyttä sisustukseen ja tuntuvat miellyttävältä ihoa vasten. Pehmeä matto myös tuntuu lämpimältä jalkojen alla ja sen päällä on mukava istuskella. Kodin tiloja voi siis pohtia sitäkin kautta missä olisi mukava tuntea matto jalkojen alla.

Oikein valittu matto helpottaa arkea

Estetiikan lisäksi matolla on monia funktionaalisia ominaisuuksia. Sen avulla voidaan parantaa kodin akustiikkaa ja luoda tilakokemuksesta miellyttävä ja rauhoittava. Tiiviisti solmitut lyhytnukkaiset matot sitovat ilmasta hienoa pölyä ja se on helppo imuroida matolta pois. Näin maton avulla on helpompaa pitää huoneilma raikkaana. Kun maton valinnassa kiinnitetään huomiota materiaalin valintaan, löydetään myös allergikoille sopivat ratkaisut.


Artikkeli on osa juttusarjaamme: Matto osana sisustusta. Juttusarjassa käsittelemme maton merkitystä sisustuksessa eri näkökulmista ja annamme vinkkejä maton valintaan. Tilaa uutiskirjeemme, niin saat tiedon uusista artikkeleista ja lue vinkit liittyen muun muassa maton puhdistukseen ja maton koon valintaan.

 

 

 

 

 


 

Käsintehtyjen mattojemme mallisto on kuratoitu kokoelma ajattomia luonnonmateriaaleista valmistettuja mattoja, jotka tuovat tilaan lämpöä ja harmonista tunnelmaa. Selkeät ja yksinkertaiset mallit sopivat erilaisiin sisustuksiin ja niiden päälle voi kerrostaa niin maanläheisen sisustuksen kuin runsaiden ja kirkkaiden sävyjen maailman. Kaikki Roots Living -tuotteet löydät verkkokaupastamme ja mallit ovat myös esillä näyttelytilassamme Lauttasaaressa. Olet lämpimästi tervetullut tutustumaan mallistoomme. Varastokokojen lisäksi kaikkia mattomallejamme on mahdollista tilata erikoiskoossa. Hintatiedustelut: info@rootsliving.fi
Back to blog