Pohjana suomalaiset arvot ja intialainen käsityö

Ajatus kauniista designista, puhtaista luonnonmateriaaleista ja vastuullisesta hyvän tekemisestä ohjasivat toimintaamme, kun etsimme yhteistyökumppania Intiasta. Näin löysimme alun perin Kevin Carpets -nimellä toimineen suomalaisen mattoyrityksen, joka oli tehnyt jo pitkään vaikuttavaa työtä yhteistyökumppaninsa kanssa Mirzapurissa, Uttar Pradeshissa Intiassa. Suomalainen perheyritys siirtyi toisen suomalaisen perheyrityksen omistukseen vuonna 2015 ja yrityksen mattomallisto päivitettiin ja lanseerattiin uuden brändin, Roots Livingin, nimellä.

Toimintamme perusta

Roots Living -ajattelu perustuu vahvasti arvoihimme, joiden ytimessä ovat eettisyys ja sosiaalinen vastuu.
Tästä johtuen koko mattojen ja muiden tekstiilien valmistusprosessi on yhteistyökumppaniemme jatkuvassa valvonnassa.

Valmistuksessa ei käytetä lapsityövoimaa ja työntekijöille taataan reilu ansiotaso ja työajat. Osa mattojen vientituotoista käytetään Mirzapurin alueella paikallisen koulun tukemiseen, koska haluamme taata alueen tytöille ja pojille jalansijan hyvään tulevaisuuteen.

2-2-yard
2-3-rugs
2-1-washing

Mallistomme

Yhdessä suomalaisten suunnittelijoiden kanssa Roots-mallisto päivitettiin vastaamaan entistä paremmin skandinaavisten asiakkaiden toiveita. Käsin valmistettujen, luonnonmateriaaleista koostuvan Roots Rugs -mattojen mallisto tarjoaa vakiokokoisia mattoja puhtaissa, luonnosta kumpuavissa väreissä. Tailored Uplan -mallisto tarjoaa asiakaskohtaisesti räätälöityjä mattoja, jolloin valittavissa on laaja valikoima värejä ja kokoja tarkkaan sovitettuihin kohteisiin.

3-yarn