RUNO Hotel Porvoo

18.11.2021

Roots Living mukana RUNO Hotel Porvoon sisustamisessa

Porvoosta on kasvanut viime vuosina aivan ainutlaatuinen matkailukohde, ja sen ravintolatarjonta sekä luontoelämykset ovat nousseet laadukkuudellaan ja monipuolisuudellaan lyhyessä ajassa maamme eturiviin. Porvoon vanhan kaupungin mukulakivikatuja reunustavat vanhat puutalot, pienet sisustusliikkeet ja trendikkäät ravintolat luovat kaupungille aivan omanlaisensa miljöön.

RUNO Hotel Porvoo avasi kesän kynnyksellä ovensa vierailijoille. Vanhan Porvoon portilla vuonna 1912 rakennettu Jugend-tyylinen Valtimontalo on entisöity tyylilleen uskollisesti. Boutique-hotellin sisustus on palkitun Joanna Laajiston varmaa kädenjälkeä ja tuo esiin ajan kerrokset lähihistoriasta maalaismodernilla inspiraatiolla: siinä on harkiten yhdistetty suomalaista ja pohjoismaista designia sekä laadukkaita luonnonmateriaaleja ja harmonista värimaailmaa. Pieteetillä suunniteltu ja toteutettu saneeraus ja sisustus luovatkin hotelliin aivan ainutlaatuisen tunnelman.

”Mukavuus ja esteettisyys lisäävät hyvinvointia. Siksi teimme hotellistamme kokonaisuuden, jossa mukavuus ja esteettisyys ovat läsnä, sekä suurissa linjoissa että pienissä yksityiskohdissa,” kertoo Erkka Hirvonen, hotellin perustaja ja yksi omistajista. ”Kaikki 56 huonettamme ovat rauhoittavia ja rentouttavia ja jokainen niistä on uniikki vierailun arvoinen kokonaisuus.”

RUNO Hotel Porvoon huoneet on entisöity Valtimontalon toiseen ja kolmanteen kerrokseen, entisiin asuin- ja toimistotiloihin. Saneeraus- ja entisöintityöt olivat paikallisten kädentaitajien vastuulla. Pellavaöljymaalilla maalatut seinäpaneelit, kauniisti entisöidyt ikkunat, rouheat lankkulattiat ja kylpyhuoneiden suuret kivilaatat lattialla ja seinillä luovat huoneisiin ainutlaatuisen tunnelman. Roots Livingin villamatot ja pellavaiset päiväpeitot tuovat huoneisiin pehmeyttä ja lämpöä.

Vieraiden käytössä on lisäksi kaikille avoin Olohuone, Keittiö ja Baari sekä ullakolle sijoitettu Mini Spa ja ajanmukaiset kokoustilat. Vastaanoton kauniit oleskelutilat, rennot sohvaryhmät ja suuret Roots Livingin villamatot houkuttelevat vierailijoita heittäytymään hotellin ainutlaatuiseen tunnelmaan.

”Valtimontalon ja Porvoon historia sekä alueen kulttuurin, matkailun ja suomalaisuuden kytkökset ovat olleet kannustava ja innoittava esikuva meille”, sanoo Erkka Hirvonen. ”Toivomme, että vieraanamme voit itsekin aistia Valtimontalon ja Porvoon historiaa RUNO Hotel Porvoon kertomana.”

Roots Living tarjoaa sisustussuunnittelijoille yhteistyötä sekä kotien että julkisten tilojen kohteissa. Luonnonmateriaaleista käsityönä valmistettuja mattoja voidaan räätälöidä projekteihin niin värien kuin koon suhteen. Myös muiden tekstiilien osalta voimme olla mukana suunnittelussa jo alkuvaiheessa ja toteuttaa yhdessä asiakaslähtöisiä sisustuskokonaisuuksia tilaajan toiveiden mukaan.

Ota yhteyttä info@rootsliving.fi tai tule vierailemaan näyttelytilassamme Lauttasaaressa!